Валерій Бебик. ГРОМАДСЬКУ ДУМКУ ГОТУЮТЬ ДО ВБИВСТВА ЯНУКОВИЧА?.. – ДУБЛЕР – ТІГІПКО?..

Валерій Бебик. ГРОМАДСЬКУ ДУМКУ ГОТУЮТЬ ДО ВБИВСТВА ЯНУКОВИЧА?.. – ДУБЛЕР – ТІГІПКО?..

Валерій Бебик - доктор політичних, кандидат психологічних наук, голова Всеукраїнської асоціації політичних наук




Валерій Бебик,
доктор політичних, кандидат
психологічних наук, професор,
голова Всеукраїнської асоціації
політичних наук

ГРОМАДСЬКУ ДУМКУ ГОТУЮТЬ ДО ВБИВСТВА ЯНУКОВИЧА?.. – ДУБЛЕР – ТІГІПКО?..

         Аналізуючи повідомлення преси та коментарі політиків після скандального голосування 29.01.2014 р. у Верховній Раді за «регіональну» версію закону про амністію учасників народних протестів проти антиукраїнської політики правлячої коаліції ПР-КПУ та хворобу В.Януковича, на нашу думку, простежується доволі тонка соціально-психологічна спецоперація.
Дуже схоже, що громадську думку поволі готують до вбивства або фізичного відсторонення від влади (через хворобу) В.Януковича. Розповідь мас-медіа про те, що у В.Януковича, начебто, був крововилив і йому робили крапельницю є дуже симптоматичною. Крововилив, зазвичай, буває при інсультах.
І тут достатньо дивним виглядає повідомлення медиків з Державного управління справами про лікарняний президента через його захворювання на гостре респіраторне захворювання та високу температуру. Щось я не пригадую, щоб через банальний грип колись робили такі офіційні заяви…
На додаток до того, такі сайти, як «Главком», «Іnsider», «Українська правда» та ін. вмістили кілька публікацій, синхронність виходу яких дуже нагадує скоординовану інформаційну спецоперацію на символічному (соціально-психологічному) рівні.

 «Главком» та «Іnsider», наприклад, розмістили текстову інформацію про крововилив В.Януковича (з посиланням один на другий), а «Українська правда» - поставила на першу сторінку загальновідоме фото з В.Януковичем, на якого падає вінок…
Нагадаємо, що після жорстокого побиття людей на Українському Майдані 01.11.2013 р. деякі електронні видання вже писали про ймовірний інсульт В.Януковича.
Мовляв, саме тому він два тижні не з’являвся на телекранах і його присутність в інформаційному просторі (в той час, як сотні тисяч людей мітингували по всій Україні) обмежувалася знеособленими заявами прес-служби президента.
         Психологи, між іншим, дивлячись на відеоряд із спільної прес-конференції В.Януковича і В.Путіна 17.12.2013 р. після підписання угоди про російський кредит, відзначали певну загальмованість українського президента - мова, рухи і т.ін. (див. відео: http://cathedra.io.ua/vc802da10215b2c89765079260f008aca).

         Окрім того, з матеріалу, який подає сайт "Главком" заяви депутатів від опозиції про ймовірність обрання С.Тігіпка головою Верховної Ради, можна зробити висновки, що, ймовірно, С.Тігіпка «політико-технологічно» готують на роль дублера у вигляді "Януковіча с чєловєчєскім ліцом".
         Політичний механізм заміни В.Януковича на С.Тігіпка може виглядати наступним чином.
         І. Варіант:
1.     В.Януковича фізично усувають з посади (вбивство або імітація інсульту).
2.     Прагматики з фракції Партії регіонів домовляються з опозицією про обрання головою Верховної Ради С.Тігіпка.
3.      Оскільки С.Арбузов – лише в.о.премєр-міністра, новообраний голова ВР виконує обовязки президента до виборів нового голови держави.
4.     Формується коаліційний уряд, який підписує асоціацію з ЄС і т.ін.
ІІ.Варіант:
1.       В.Януковича фізично усувають з посади (вбивство або імітація інсульту).
2.       Прагматики з фракції Партії регіонів домовляються з опозицією про обрання головою Верховної Ради С.Тігіпка, можливо, в пакеті з обранням премєр-міністра від опозиції.
3.       Новообраний голова ВР виконує обовязки президента до виборів нового голови держави.
4.       Здійснюється перехід до парламентсько-президентської держави і т.ін.
Існує, правда, одне «але». У вигляді народу, який продовжує стояти на Українському Майдані. Народу, котрий не забув податковий кодекс та пенсійну реформу «ім. Тігіпка» та помятає його «пакетне» голосування за відміну конституційних прав українців.  

Додаток:
«Главком»: У Януковича кровоизлияние

Вчера президент Украины прибыл в парламент для наставления депутатов от Партии регионов прямиком из больницы. Об этом он сам сообщил народным избранникам, пишет Insider.
«У меня было кровоизлияние, я лежал под капельницей. Но увидев, что здесь происходит, я приехал к вам», - пересказывают депутаты слова Януковича.
Впрочем плохое самочувствие не помешало президенту задушить бунт во фракции. «Такого мата я не слышал давно, нам грозили закатать всех в асфальт и пересажать к такой-то матери, говорили, что на каждого из нас у есть дело», - рассказал один из регионалов.
Янукович потребовал, чтобы регионалы проголосовали за «проект Мирошниченко». Он сообщил, что обсуждал этот проект по телефону с федеральным канцлером Германии Ангелой Меркель и вице-президентом США Ричардом Байденом, и они одобрили текст документа.
После чего он сообщил, что уволив Николая Азарова с должности премьер министра, он выполнил одно из требований оппозиции, но не может постоянно «играть в одни ворота» и теперь ее очередь идти на уступки.
Сергей Тигипко заявил, что многие депутаты из его группы отказываются голосовать за «проект Мирошниченко», так как банально опасаются за свою жизнь. По его словам, на днях девяти из них граждане принесли под дома похоронные венки. В ответ президент поручил Андрею Клюеву обеспечить охрану этих регионалов. Продолжать прения с Януковичем Тигипко не стал.
Далее президент сказал, что не собирается подписываться под отменой скандального закона Колесниченко – Олийныка.
Наконец, Янукович прямо заявил нардепам – если они не проголосуют за «проект Мирошниченко», он вечером выступит с телеобращением к народу, в котором сообщит о роспуске парламента, а утром подпишет соответствующий указ. После чего назначит внеочередные парламентские выборы, а после них, возможно, и внеочередные выборы президента.
Напомним, 29 января народные депутаты поддержали законопроект №4021-3 «Об устранении негативных последствий и недопущении преследования и наказания лиц по поводу событий, которые имели место во время проведения мирных собраний». За соответствующее решение проголосовали 232 карточки народных депутатов.
Закон об амнистии вводится в действие через день после публикации на сайте Генпрокуратуры заявления генпрокурора о выполнении митингующими договоренностей с властью.

Коментарі

Популярні публікації