Осень 2020 изменит мир: Украина, готовься! Сергей ДАЦЮК

Осень 2020 изменит мир: Украина, готовься! Сергей ДАЦЮК - YouTube


Що толерантність не має перспективи, ніхто притомний сперечатися не буде. А от щодо того, що нації-держави щезнуть і буде щось нове - велика дурниця. Дацюк того нового не бачить і не може назвати. Звідки ідея? А в Переслєгіна вичитав...
Справа в тому, що національна держава - форма існування людства. Сучасна форма, але нема ніяких підстав вважати, що вона зміниться в найближчі 100 років. Якби США чи Китай створили б у майбутньому Сполучені штати Землі, то в таких умовах у більшості поневолених країн просто почнеться національно-визвольна війна за незалежність.
Інший аргумент - людство консолідується в разі прильоту інопланетян. Якщо ті інопланетяни почнуть війну з землянами, як такими, а не з окремими державами Землі, то спільний ворог так, консолідує. Але коли ворогом інопланетян стануть одні США, то інші держави скоріше всього поступлять, як тлашкаланці по відношенню до ацтеків під час висадки Кортеса в Мексиці. В усякому разі, якби якісь інопланетяни напали б на Росію, то українці повинні поступити саме так, щоб отримати назад Крим і Донбас.
В цьому умовному прикладі апріорно вважаємо, що інопланетяни не застосовуватимуть принцип "Поділяй і владарюй". Бо в цьому випадку стратегія опори на інопланетян просто хибна. Приклад наводимо виключно для ілюстрації тези, що нація - вершина розвитку самосвідомості виду homo sapiens.
Ще свого часу Сергій Дацюк пропагував корпоратократію...Але миші танцюють, коли немає кота. Держава слаба, бо її такою зробили правлячі еліти, яким не загрожує війна і фізичне знищення. Як тільки така загроза з'явиться в майбутньому, корпорації будуть вбудовані в державу, як це сталося в США під час ДСВ.
Взагалі прихильникам корпоратократії варто глянути на долю Ост-Індських компаній, британської чи голандської.

Коментарі

Популярні публікації