Вітання Саїда Ісмагілова з томосом

Вітаю українських православних християн з важливими історичними рішеннями, що були прийняті Синодом Вселенського Патріархату! 
Мусульмани України не втручаються у справи інших релігій та конфесій, проте ми вітаємо всі важливі події, що зміцнюють українську державність, незалежність, єдність, підвищують авторитет України у світі, та роблять наших співгромадян щасливими. Відновлена історична справедливість, і те, що українські православні християни незабаром отримають автокефалію, та матимуть визнану світом Українську Помісну Православну Церкву, є потужним ударом по реваншистській ідеології "русского мира". 
Всевишній Господь сказав у Священному Корані: "Воістину, ти переконаєшься, що найближчими до віруючих (мусульман) є ті, що кажуть "Воістину, ми - християни!" Це через те, що серед них є священники і ченці, і вони не вивищують себе" (Коран 5:82). 
Християни є релігійною спільнотою, яку Іслам визнає найближчою в духовному плані до мусульман. Тому ми просто приречені товарищувати, разом робити добрі справи, підтримувати одне-одного, і піклуватись про нашу спільну Батьківщину. Ми завжді відкриті до міжрелігійного діалогу, дружби, та спільних добрих справ. 
Маю надію, що вже незабаром ми будемо знову вітати вас всіх, і священство і мірян, зі створенням Української Помісної Православної Церки.

Ваши мусульмани України.
P.S. В історичні часи ми живемо, шановні друзі.

Коментарі

Популярні публікації