Отель «Украина». Почему гражданская война ближе, чем вы думаете



З більшості ідеологічних позицій у мене з Юрієм Романенком розходжень нема. Інколи спільність настільки кидається в очі, що хтось навіть писав про те, що мій нік - клон Ю.Романенка.
Але в національному питанні у нас позиції різні, бо я - український націоналіст, а Юра - український креол. В даній статті Юра хоче підігнати дійсність під свій креольський світогляд і переконати нас у своїй правоті. Але аргументи у Юри не те що слабуваті, їх взагалі нема.
Теза, що ковбаса важливіше мови - бита теза. За ковбасу вмирати не підуть, а за мову (читай націю) ще й як.

Ковбасна "теза" - примітивний варіант іншої, ще ленінської тези про пріоритет соціального питання перед національним. От візьмуть пролетарі владу і національне питання зникне само собою, бо то ж буржуї-експлуататори розділяють народи... "Пролетарі" владу взяли, але національного питання не вирішили. В СРСР росіяни геноцидили українців, в Румунії румуни - угорців, в Болгарії болгари - турків, в Китаї ханці - тібетців і уйгурів. А ще дві комуністичні країни могли воювати між собою, як Китай з В'єтнамом чи Ефіопія з Сомалі.

Національне питання не вирішується підвищенням життєвого рівня чи боротьбою з корупцією. Можна знищити в Україні всю "бурштинову" мафію, але це не значить, що конфлікт Романенка з Дроздовим більше не повториться. Я тут до речі цілком на позиції Романенка, який не обіцяв виступати виключно українською мовою.
Ну і ленінська теза повністю гнила щодо того, що національні проблеми породжуються соціальними, зокрема в Україні. Квебек хоче вийти з Канади,  Каталонія - з Іспанії, фламандці хочуть відділитися від валлонців, а шотландці від англійців. І це не через низький ВВП.
І зовсім маніпулятивна у Юри тема про "паліїв війни", був такий евфемізм в часи СРСР. В решті-решт у хуту були об'єктивні причини різати тутсі, як і в українських гайдамаків різати поляків і євреїв. Природа нації ірраціональна і годі все пояснювати дефіцитом землі чи ще чогось. От вирізали в Туреччині вірмен і греків і нема етнічних конфліктів, хоча землі стало менше, ніж 100 років тому, бо населення збільшилося мабуть разів у 3-4.
Щодо громадянської війни. Юра якось цього не бачить, але вона триває з весни 2014 року і зветься АТО. І воюють у цьому АТО не тільки українці з росіянами, але й українські громадяни між собою. Колабораціонізм не виключає сепаратизму! Є путінська агентура в Криму і на Донбасі, але є й бажання частини місцевих жителів зрадити Україну і приєднатися до Росії. Те, що в донбасян це не вийшло, не значить, що такого бажання в них не було.
Але ніякої війни поза Кримом і Донбасом у нас не буде. І ніякого повторення Волинської різні теж. Не можна двічі вступити в одну воду.
Ну і конкретно по Медведчуку. 
"2. Усі люди — твої браття, але москаліляхиугрирумуни та жиди — се вороги нашого народу, поки вони панують над нами й визискують нас." 
"10. Не бери собі дружини з чужинців, бо твої діти будуть тобі ворогами, не приятелюй з ворогами нашого народу, бо ти додаєш їм сили й відваги, не накладай укупі з гнобителями нашими, бо зрадником будеш."
Це писав класик українського націоналізму Микола Міхновський в часи, коли ще й дід Медведчука мабуть не родився... Може й він провокатор? Та ні, на жодного суб'єкта, крім власної нації, Міхновський не працював.

Коментарі

Популярні публікації