Історична відповідальність Німеччини перед Україною | Збруч

Історична відповідальність Німеччини перед Україною | Збруч:


Україна була головною метою війни, Україна була центром гітлерівського ідеологічного колоніалізму.

"З німцями колаборувало більше українських комуністів, ніж українських націоналістів. З цього не витягнеш жодних сенсів, тому ніхто ніколи цього не казав. Але саме так і є: з німецькою окупацією співпрацювало значно більше членів Комуністичної партії, ніж українських націоналістів".
"Ми забуваємо, що в лавах Червоної армії воювали українці. Ми плутаємо Червону армію з російською армією, якої дефінітивно не було. Червона армія була армією Радянського Союзу, в якій українців через географію війни було пропорційно більше".
"Спроби поневолити інших, інші народи не можуть бути невинними - навіть у наступних поколіннях. Спроби поневолити інший народ, сусідній народ залишають свій слід, якщо цьому прямо не протистояти. І що гірше - нині в Європі не те середовище, де такі дискусії можуть відбуватися безсторонньо".
"Російська зовнішня політика полягає в тому, щоб поділити історію Радянського Союзу на дві частини: добру частину, яка є російською - і погану частину, яка є українською".
"Неправильне розуміння історії України в 2013-2014 роках мало європейські наслідки. Неправильне розуміння історії України тепер, коли Німеччина є провідною демократією на Заході, матиме міжнародні наслідки".

Коментарі

Популярні публікації