Фатальна помилка українських націоналістів


І як завжди, наш коментар:
Загалом автор написав велику дурницю. Це мені нагадує цікаву статтю про критиків позиції Російської імперії у ПСВ. От якби Росія не вступала в війну... а виждала, поки англо-сакси й німці переб'ють одні-одних... А автор їм каже: коли б Росія не ввійшла в Антанту, то німці з Антантою чи без могли ту Росію просто з'їсти... Тут як в шахах: кожний новий крок створює масу різних сценаріїв і точок біфуркації.
Готичних замків на Полтавщині хлопчині закортіло. Тільки юне дарування не допетрало, що козацтво - релікт азійський і в європейський феодалізм ніяк не вписується. А це значить, що або Ярема козаків - на палю, або вони його. І ніякого тобі компромісу.
І Коліївщина - вияв пасіонарності українців. Кров ллється, бо має литися! А що Значко-Яворський - московський агент, то це  ніякого значення не має. Ідеал виразив Шевченко в "Гайдамаках": Гонта повинен повбивати синів від полячки. В реальності у Гонти були дві доньки...
Що ж до "мудрості" гетьмана Скоропадського, щоб обманути Антанту... Придуркуватий хохол може обманути тільки самого себе. Що Скоропадський і зробив.Треба ж було під час революції заявити: та ми знову лягаємо під Росію. А революцію ви, дурні, для чого робили?
Націоналісти не перемогли на Майдані... А взагалі, могли перемогти? Може наші олігархи кудись щезли? Може влада помінялася? Може Америка з Росією відмовилася від зовнішнього управління Україною? Може в головах наших інтелектуалів і молоді ліберальний дурман вивітрився? Та на кожного націоналіста припадає по кілька тисяч їх противників!
Але українці змінюються. Повільно, але згідно ідей Антоніо Грамші. От уже Порошенко кричить "Слава Україні!" Могло бути таке 2 роки тому? Ні, не могло! Не тільки сутність впливає на форму, але і форма на сутність! Уже Порошенко і його наступники після цього не зможуть говорити про "брацьку дружбу" і "таможенний союз". Що 2 роки тому було безумним радикалізмом, те тепер обивательшина. Україна рухається туди, куди їй і треба, і тому націоналісти обов'язково переможуть!

Коментарі

Популярні публікації