Сверхзадача или историческая цель (Часть 3)



Коли Анти-колорадос не займається примітивним порохоботством, його цікаво читати. Така собі бойова (в ідеологічному плані) антиросійська пропаганда, розрахована на нижній, інколи навіть на середній, рівень інтелектуалів.
Але порохоботство - інтелектуальне захворювання. Не можна бути порохоботом в одному місці і незаангажованим інтелектуалом - в іншому. Змішування невеликої частини гімна з великою кількістю повидла перетворює суміш на гімно. Так і тут. Апологетика Порошенка веде до апологетики Європи, бо автор ніколи не забуває своє надзавдання.
А Європа теж не завжди керувалася максимою сера Безіла Ліддел-Гардта, що теперішній противник - майбутній покупець твоїх товарів і союзник. Під час Тридцятилітньої війни європейці так не думали. В Німеччині вибили від третини до половини населення. Вестфальський мир (1648) лише закріпив патову ситуацію. Ще б трішки наших війн з поляками і Гадяцькі пункти (1658) гетьмана І.Виговського перетворили б Жечь Посполиту на триєдину державу. Однак у нас з поляками так не вийшло, а у європейців - вийшло. 
А до 1648 року європейці вели себе, як московіти, тобто намагалися знищити еліту підкореної країни. Завдання асиміляції не ставилося просто тому, що нації лише починали виникати, а в цивілізаційному плані використовувалася латина. Коли перед 1848 роком латину в Австро-Угорській монархії вирішили замінити на німецьку, вибухнула революція в Угорщині! А поляки і пізніше, аж до Коліївщини включно, дивилися на українців, як на екзистенційне зло. І ця позиція нічим принципово від московської не відрізняється. Попади наш Анти-колорадос на Черкащину у 1768 році, посадили б його "толерантні" європейці на палю лише за те, що він українець.
В чому з автором можна безперечно погодитись, Європі дуже повезло, що вона не в Казахстані! Уявіть, що 50-ти мільйонну Францію окупували китайці. Ну, 10 млн. французів вони просто знищать. На їх місце завезуть 20 млн. китайців. Агов, велика французька культуро! Та через 30 років Франція перетвориться на Уйгуристан. В Парижі ви не знайдете жодного напису французькою. 
Який з цього всього можна зробити висновок? Анти-колорадос висновків не робить, крім натяку, що в Європі краще. Краще, але не довго краще!
Європа хороша, коли складається виключно з європейців, тобто з однонаціональних держав. Але транснаціональному капіталу потрібна дешева робоча сила, незалежно від національності. А це значить, що європейські держави стають полінаціональними. "Плавильний котел" більше нічого не плавить, позаяк нації тепер є навіть в Африці. А переплавити кілька націй в одну можна лише московітським способом - знищенням еліти підкореної нації. І нема на те ради!
Наслідок для України: без завозу робочої сили нам не обійтися. Але до іноземців-гастарбайтерів треба проводити політику, як у країнах Перської затоки: не даватися їм вкорінитись! Тобто:
-запрошувати на роботу виключно робітників, без ІТП;
-шлюби з іноземцями забороняються, а коли це де-факто трапилося, депортувати з України і громадян України;
-не продовжувати строкових контрактів, якими б цінними не були співробітники;
-не допускати в Україну представників інтелектуальної еліти емігрантів.

Коментарі

Популярні публікації