В.Бойко про Турчинова і фальсифікацію прийняття законів про Донбас

Колишній завідувач відділу агітації і пропаганди Дніпропетровського обкому комсомолу Турчинов, який у бутність в.о. президента України здав Росії Крим та запустив російські бандформування на Донбас, тепер заявляє, що народні депутати України, які відмовляються голосувати за продовження ще на рік дії так званого закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», є агентами російських спецслужб.
Як на мій погляд, не трапиться нічого страшного, якщо цей так званий закон буде й надалі діяти, як того вимагає Олександр Валентинович. Річ у тім, що, по-суті, він законом не є, оскільки не регулює жодних правовідносин, ні на що не впливає й не тягне ніяких правових наслідків. Але вся проблема в тому, що Верховна Рада України ніколи не приймала закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», точніше, цей закон є результатом вчиненої Турчиновим фальсифікації.
Якщо нинішній секретар РНБОУ призабув, який він скоїв службовий злочин, коли перебував на посаді голови Верховної Ради України, то я йому залюбки нагадаю.
У вересні 2014 року Порошенко й Турчинов вирішили всупереч позиції Верховної Ради України «прийняти» в інтересах своїх російських партнерів два так званих «закони» – «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» та «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей». Другим «законом» запроваджувалась повна амністія бойовиків за всі скоєні ними злочини, зокрема за збитий малоазійський «Боїнг», для чого цей «закон» містив статтю 3 такого змісту: «Закрити кримінальні провадження, розпочаті у зв'язку з діяннями, передбаченими частиною першою статті 1 цього Закону, в яких жодній особі не повідомлено про підозру». А частина перша статті 1 визначала, про які діяння йдеться: «Звільнити від кримінальної відповідальності в порядку та на умовах, визначених цим Законом, осіб, які вчинили в період з 22 лютого 2014 року по день набрання чинності цим Законом включно на території Донецької, Луганської областей, на якій проводилась антитерористична операція, діяння, що містять ознаки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України…».

Але вносити законопроекти в сесійний зал для голосування не було ніякого сенсу – більшість народних депутатів України VII скликання категорично не погоджувались підтримати ці законодавчі пропозиції, які слугували пропагандистською завісою російської збройної агресії й створювали враження, що в Україні має місце громадянська війна.
І тоді голова Верховної Ради України Турчинов 16 вересня 2014 року придумав новий вид голосування, який не передбачений статтею 37 «Про Регламент Верховної Ради України»: за допомогою системи «Рада» в таємному режимі. Цей таємний режим полягав у тому, що депутати тиснули кнопки відключеної системи електронного голосування, через що дані про результати голосування не фіксувались взагалі й не виводились на табло. Натомість їх оголошував Турчинов на власний розсуд.
У такий спосіб і були «проголосовані» ці два «закони». А далі трапилось найцікавіше. Порошенко й Турчинов, сфальсифікувавши голосування, схаменулись і вирішили, що вводити в дію обидва «закони» – це занадто. І тоді Турчинов передав на підпис Порошенку лише один, з дозволу сказати, «закон» – «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», який зараз Турчинов вимагає пролонгувати ще на рік.
Що ж стосується другої фальшивки – «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей» – яка була «проголосована» за допомогою відключеної системи «Рада» разом з законом «Про особливий порядок…», то її Турчинов не став передавати на підпис президентові, тим самим вчинивши ще один злочин.
До речі, цей «закон» досі зазначений на сайті Верховної Ради України як прийнятий 16 вересня 2014 року з ініціативи президента Порошенка:
Але опублікований він так і не був.
У зв’язку з відвертою фальсифікацією, вчиненою Турчиновим, кілька народних депутатів того ж дня зареєстрували дві постанови про скасування результатів фальшивого «голосування», ось проекти цих постанов:
Але голова Верховної Ради Турчинов, який зараз називає депутатів, що не підтримують його афери, агентами російських спецслужб, так і не поставив ці проекти постанов на голосування. Натомість у останній день роботи Верховної Ради України VII скликання він вчинив ще одну фальсифікацію – «відкликав» ці проекти постанов без відома їх авторів.
Одначе є нюанс: відповідно до Регламенту Верховної Ради закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» не може бути направлений на підпис президенту України і, тим більше, не може вступити в силу до тих пір, доки в сесійній залі не буде розглянутий проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття цього закону.
Це означає, що закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» так і не вступив у силу, а відтак продовжити ще на рік його дію неможливо.
Тому запитання, хто насправді є агентом російських спецслужб, навіть не виникає.

Коментарі

Популярні публікації