Чи ми приречені? Що потрібно знати про цінності українців та їх зміну | Українська правда _Життя

Чи ми приречені? Що потрібно знати про цінності українців та їх зміну | Українська правда _Життя:



Sergio Pol
Коротко. Чому на заході України більше відповідальних громадян? Тому що там більше українців. І більше збережених традицій.
Трохи поясню.
Всі ці бла-бла про "політичну націю" людей об'єднаних "загальнолюдськими цінностями" не дають відповіді на питання чому Україна має право існувати як нація і держава, чим вона відрізняється від інших націй і держав, чи буде вона існувати в майбутньому, і яка морвальна сила буде джерелом її існування.
Люди в Україні будуть жити в гобсовському суспільстві егоїзму і виживання доки вони не побачать волю політичного класу побудувати не дойну корову для себе або якийсь ліберальний міраж зписаний з книжок і газет, а країну своєї мрії, як би це наівно не звучало. Але так будувався Ізраіль- як країна євреїв, для євреїв, і в якій ніхто не зможе образити євреїв. Країна людей які мають традиції що народилися тисячі років тому з часів фараонів і Вавілону.
І цією країною мрії для нас всіх що живуть в Україні може бути не територія з "політичною нацією" яка хочє смоктати європейську цицьку і виконувати всі забаганки своїх прогресивних нових протекторів, а країна українців які відчувають що всі вони пов'язані спільною долею.
Чому українці досі вчать своїх дітей російської мови? Тому що в глибині душі вони не вірять що Україна це назавжди. І навіть не вірять чи має Україна цінність.
В китайців цих питань немає, демократії в них теж немає, не дуже вони сприймають і загальнолюдські цінності. Китайці відомі націоналісти і шовіністи. І грубіяни.
Але китайці процвітають, вони повертаються після американських університеттів додому, вони будують в себе дома бізнеси, не тримають к кишенях чужі паспорти, і пишуть своєю дивною азбукою якій тисячі років. І скуповють Америку.
А що ми тоді можемо побудувати коли ми навіть не сприймаємо себе як особливу націю? І чи не буде наш труд марним тому що крім виживання і слів з чужих підручників ми не маємо іншого образу самих себе ? Деякі навіть пишуть що Україна народилася в 2014 році. ППЦ.


Sergio Pol
Mike Naplekov Та ну да. Вибрали романтичну фразу і зашпурляли її смисл на 200 років назад. І зручно промовчали про Ізраіль. Сучасну етнічну державу. Ну про етнічний Китай, або етнічну Японію вже не кажу.
Втім фрі райдера я теж розумію, це зручно, але хтось за поїздку повинен платити інакше автобус стане.
Цінності ринкового світу взагалі смішно- ринковий світ це гра егоізмів обмежених правилами (німецький Потік 2, поставка генераторів Сіменсом, небажання німців, що самі сидять під американською оборонною парасолькою захищати Україну), там немає ніяких цінностей. Причому правила запроваджує сильний.
А нам тут розповідають про світ любові, правда вже без Христа.
ПодобаєтьсяВідповідь224 жовтня 2017 р. 16:17

Mike Naplekov Без моральної сили людина не людина, а істота. Правда іноді мені задається що навіть в котів є мораль, а не тільки бажання нажертись.
ПодобаєтьсяВідповідь26 жовтня 2017 р. 1:27

Коментарі

Популярні публікації