Про ЄС на прикладі тачанки

Лікбез для лібералів. На прикладі махновської тачанки. В тачанку запрягаємо четверо коней. Дві коняки, чиї посторонки кріпляться до дишла, називаються корінні. А ще дві коняки, що по краям, звуться пристібні, бо "пристебнуті" не до дишла, а до корінних. Корінні коні визначають "курс" тачанки, бо правують дишлом.
А ще є кучер, який через шлеї кермує корінною парою. Так от: в ЄС кучер то США, корінні коні - Німеччина і Франція. А Британія, Італія, Бенілюкс - пристібні. Що ж до "свинячих" країн PIGs -
(Португалія, Іспанія, Греція) та Східної Європи, то це лошата, що біжать за тачанкою.

Щодо тези "всякий союз - обмеження суверенітету". Ну хіба ж коні обмежують у чомусь кучера? НАТО в політиці і Спільний ринок (тепер ЄС) в економіці - створені на задоволення національних інтересів США. Звісно інтерес національних еліт Європи теж був, ну щоб хоч б не пиляти ліс у Сибіру, як це вийшло з елітами країн Балтії. Але ж тепер радянської загрози нема, а російська ті й же Британії ніяк не загрожує... Тому й Брекзіт, бо праця на франко-німецький ЄС британцям не потрібна.
Тому й ніякої "рівності" в ЄС не було і не буде. Приєднання до ЄС можливе лише в рамках неоколоніалістичного проекту. Але колоніальна економіка Греції просто не генерує необхідної доданої вартості, щоб розплатитися з німецькими кредитами. Тому німці щоразу дають грекам відстрочку.
З Туреччиною і навіть Україною грецька оборудка не пройде. Тому нас в ЄС не беруть і ніколи не візьмуть. Націоналісти у всіх країнах це бачать і знають. Але компрадорські ЗМІ зранку до ночі твердять, що нема нічого кращого, як вступити в ЄС. Але ж не можна брехати весь час, як казав Ф.Д. Рузвельт.

Коментарі

Популярні публікації