Дослідницький проект "Код нації" (повний випуск)

Дослідницький проект "Код нації" (повний випуск) - YouTube:


Фільм цікавий і дещо містичний. Можна сказати, що посилене реагування росіян на слова української мови є просто посиленою реакцією на чужу мову. Коректніше було би порівняти їх реакцію на українську і ще на якусь мову...
А от з вишиванками пояснення складне... У фільмі, здається, цього не говорилося, але вишиванку чоловік може отримати або від коханої дівчини, або від матері, або від дружини. Вишиванку не купували на базарі у чужих людей. І тим більше вишиванкою не може бути футболка, хоч і з традиційним українським узором, але виготовлена машинним способом. 
Машина не має душі. Основа душі - монада. А в процесі вишивання мертва річ (тканина і нитки вишивки) отримують егрегор. Отримують егрегор через руки. От саме наявністю егрегора вишиванка і відрізняється від будь-якого іншого текстильного виробу. І от саме тому вишиванку треба мати від людини, що тебе кохає. Бо інакше є ризик, що виникне конфлікт між монадою твоєї душі і егрегором речі, започаткованим іншою (не рідною) монадою. А фабричний одяг чи військовий однострій (крім вживаних речей) цілком безпечний, позаяк ніяких егрегорів він не містить.

Коментарі

Популярні публікації