Політолог назвав критерії, за якими можна здійснювати люстрацію

 Автор Олексiй Гончар 
Опублiковано: Февраль 25, 17:22

Найголовнішим критерієм для проведення люстрації є корупційні діяння. Як повідомляє кореспондент STR, про це під час прес-конференції заявив політолог Олександр Палій. «Якщо людина, перебуваючи на чільній посаді, не може пояснити звідки в неї майно, не може його задекларувати, ця людина повинна піддаватися автоматичні люстрації», – наголосив політолог. 
Окрім цього, за словами Палія, люстрації повинні піддаватися люди, стосовно яких буде доведено судом участь в корупційних діяннях або в діяннях спрямованих проти суспільства. 
Ще одним критерієм проведення люстрації, на думку політолога, є люстрація за партійним принципом. «Це коли чільним керівникам певних партій, які будуть визнані злочинними, заборонять брати участь у політичні діяльності», – пояснив Палій. 
Також він додав, що люстрація повинна стосуватися і фактів розслідування, які, за словами експерта, будуть численними і відбуватимуться зовсім скоро. 
«Якщо зараз якийсь орган закличе бізнесменів приносити докази корупційних схем певних чиновників, за умови що ці бізнесмени не нестимуть відповідальності, а матимуть шанс повернути свої гроші, які вони витратили на корупцію, то ми отримаємо колосальну кількість свідчень корупційної діяльності тих чи інших чиновників», – заявив політолог. Джерело 

Коментарі

Популярні публікації