Про ймовірність великої війни і кінець Росії....


Цікава тема... Наші міркування з цього приводу:
1. Розпад Росії - можливий і цілком реальний, як результат існуючих протиріч. Але каталізатором буде передача влади від Путіна до наступника, з наступною політичною кризою, як неспроможність наступника справитися з загальною кризою імперії.
2. Велику війну в Європі (війну Росії з блоком НАТО) вважаємо неможливою. Мета Путіна - не знищення Європи, а інтеграція в Європу російського компрадорського режиму, що торгує енергоносіями. Але Путін хоче закріпити за собою сфери впливу, в першу чергу Україну і Білорусь. "Історична Росія" бачиться Путіну з Правобережною Україною, але без Галичини. Україна потрібна Путіну з наступних причин:
- ідеологія (Київська Русь і все, що з цим пов'язане);
- стратегія (компенсація технічної і технологічної відсталості від Заходу розтягненістю комунікацій у потенційного Наполеона);
- воєнна економіка (наявність в Україні унікальних виробництв: Південьмаш, Антонов, Мотор-Січ, Зоря-Машпроект, верфі в Миколаєві, Турбоатом і т.п.).
3. Натомість в наступні 5-10 років можливе продовження війни на Донбасі, організація аншлюсу Білорусі, територіальні претензії до Казахстану.
4. Захід (США) заінтересований в розпаді Росії у випадку орієнтації Росії на Китай. В противному разі США намагатимуться загальмувати розпад.

5. Основним чинником розпаду Росії буде не класичний розпад внаслідок програної війни, хоча програш війни на Донбасі прискорить відцентрові процеси, а саме програш в економічній війні за експорт енергоносіїв до Європи. США збудують інфраструктуру по скрапленню природного газу і витіснять Росію з Європи. Падіння експортної виручки приведе до дефіциту бюджету і, як наслідок, до розпаду Росії.
6. Росія не може одночасно вести дві війни (в Україні та Сирії), тому Путін потребує замирення да Донбасі. Він піде на нього навіть у випадку неможливості збереження своєї "п'ятої колони". Є підстави вважати, що вивід російських військ з Донбасу вже погоджений зі Штатами і про це відомо Зеленському. Звідси його "маніакальність" будь-якою ціною провести зустріч у Нормандському форматі.
7. Зеленський - адекватний ситуації президент і тому досидить до кінця каденції. Хоча уряд буде за цей час частково або й повністю змінений. Також, мабуть, ВР 9-ого скликання теж буде розпущена.
8. Підстав зникнення української державності чи навіть обмеження суверенітету України не бачимо.
9. Крим буде повернуто лише в результаті розпаду Росії. Ми просто введемо в Крим свої війська, а російські вийдуть з Криму по Керченському мосту.

Коментарі

Популярні публікації