Катастрофа на ЧАЕС - передсмертна конвульсія СРСР

Катастрофа на ЧАЕС - передсмертна конвульсія СРСР.
================================================
Але навіть у цій передсмертній конвульсії Кремль зумів проявити свою аморальну натуру. 
В середині 1985 року різко падає світова ціна на нафту і газ. Падає просто катастрофічно для верхівки СРСР, який уже встиг підсісти на наркотичну залежність від доходів з експорту "загниваючому Заходу" нафти і газу.

В Кремлі почалася паніка - адже тоді вже навіть прохарчування широких мас населення залежало від масштабних закупівель пшениці та інших продуктів харчування за кордоном. Всі ресурси, неначе чорна діра, поглинала війна в Афганістані, яка з кожним місяцем ставала все більш дорожчою і все менш перспективною для СРСР.
Причиною обвалу ціна нафту стали новини про введення в дію кількох нових АЕС в Європі і оприлюднення намірів найбільших країн Європи розпочати у себе будівництво ще десятків нових АЕС.
Як колишній працівник Міністерства екології та ядерної безпеки України мав доступ до фактів, результатів розслідувань, врешті особистих розмов з очевидцями з керівного персоналу ЧАЕС, які однозначно свідчили - вся логіка подій , в першу чергу розпоряджень і просто безцеремонного тиску з Москви послідовно і логічно вели до збільшення вірогідності тої катастрофи, яка врешті і сталася 26 квітня 1986 року, після наказу з Москви "здійснити завершальну стадію експерименту".
Експерименту дуже цікавого - що станеться коли з гранати витягнути чеку, а на четвертому блоці ЧАЕС виключити подачу енергії на системи охолодження. Ну коротше - подивитися чи граната ( ЧАЕС) рване чи не рване, записати "результати" в журнал і доповісти начальству у Москву.
Фактично наяву був склад злочину, але щоб аварія на ЧАЕС отримала "статус" злочину потрібен був ще й і мотив злочину.

А його то не було. А нема мотиву - то нема й злочину. Юристи і криміналісти мене тут прекрасно зрозуміють. 
Тому що теорії про "змову" масонів, агентів Заходу, рептилоїдів і тому подібних, ніхто серйозно не міг брати до уваги.

Але минулого року мені нарешті пощастило побачити отой самий мотив. Мотив дуже серйозний, який і досі є таким же серйозним для наступника СРСР, яким себе вважає Росія.
А саме - спроба впливу на світову ціну нафтопродуктів , яка у 1985 році різко впала від 40 дол./барель до 14 дол./барель.
Мотив із за якого Росія підтримує ісламський тероризм та конфлікти в нафтовидобувних країнах, аби зменшити їхню конкуренцію на ринку нафти і гази. І цей же мотив по ледь чи не повністю визначав зовнішню політику СРСР в цих країнах, головним ідеологом та планувальником якої був відомий діяч СРСР а потім і Росії - Примаков
Рік тому, до річниці Чорнобильської катастрофи я опублікував мою версію причин того що сталося :

В процесі обговорення і дискусій появилися нові факти і свідчення "рукотворності" катастрофи на ЧАЕС. І це були зовсім не руки тих, кого потім "призначили стрілочниками" офіційні слідчі комісії, не персонал та диспетчери ЧАЕС, навіть не розробники, конструктори і будівники ЧАЕС, а найвища влада тодішнього СРСР.
Свідченням того що влада (у Києві) про щось знала, є повідомлення киян що за тиждень(!!!) до вибуху в Чорнобилі у Києві були проведені навчання так званої Громадянської Оборони на предмет відпрацювання механізмів евакуації в умовах радіоактивного зараження території.
Більше того - з усього СРСР в район Москви і так званого центрально-нечорноземного регіону РСФСР за місяць до аварії були стягнуті сили Громадянської Оборони.
В СРСР так звалися спеціальні війська , які мали дуже багато всякої техніки і засобів.

Силами цих військ зокрема провадилася обробка хмар для недопущення, або навпаки для провокування опадів.
Таким чином Москва і навколишні регіони були захищені від радіоактивних опадів майже на сто відсотків. Це досі видно на картах радіації та поширення радіоактивних ізотопів з аварійних викидів ЧАЕС.

Більше того - я чув багато свідчень того, що найвища партійна верхівка вивезла з Києва свої родини, і навіть повиїжджали самі, ще до того як ця аварія сталася.
Особливо болісним для киян і всіх українців виявилося те що подібні експерименти пробували проводити на інших АЕС "чорнобильського типу" - Ленінградській, Смоленській, Курській , але там їх не доводили до тієї фази, на якій вибухнув третій блок ЧАЕС. Я особисто багато раз чув що проти цього рішуче протестували керівники цих станцій і в цьому їх перед Москвою підтримувало місцеве партійне керівництво.
Судячи з тої інформації яка стала для мене доступною, я припускаю що кремлівське керівництво провело попередню перевірку можливих сценаріїв зумисної аварії на найближчих на той час до західного кордону СРСР АЕС, і вибрало як остаточного кандидата українську, тобто Чорнобильську АЕС.
Фактично персонал третього блоку ЧАЕС перебував у "бойовій" готовності майже місяць - очікуючи команди на "завершальну стадію експерименту" ,
А ця команда на мій погляд погляд була подана у чіткому зв'язку з прогнозами синоптиків які "нарешті" запрогнозували достатньо тривалий період вітрів у напрямку Західної Європи. Адже саме ця Західна Європа мусила на собі відчути "небезпеку від АЕС"

Вибух у Чорнобилі, і особливо навмисна довга і болісна "ліквідація наслідків", яка мала на меті не ліквідувати їх, а продемонструвати всій Європі "згубність" її програми розвитку атомної енергетики, дійсно привели до скасування планів побудови нових АЕС і потім до демонтажу вже побудованих.
Ціна нафти і газу почала рости, і під кінець 2000-х перевищила 140 доларів за барель.

Але українська, навіть найвища і лояльна до комунізму, верхівка вже не змогла простити Москві такого поводження з нею. Годинник почав відліковувати останні роки, місяці і дні існування СРСР.
Моє повідомлення від 26 квітня 2016 року, з якого все почалося:

Передача на цю тему, з моєю участю, 28 вересня 2016 року в програмі “Секретний фронт” на каналі ICTV :

Коментарі

Популярні публікації