... дабы дурь донецкая была видна!






Жители Донецка рассказывают о том, как расшифровывается Донбасс и кто такие гуцулы. Видео: ТЕТ
запад видео Донбасс
Є в киянах якась високомірність по відношенню до жителів інших регіонів, а як говоритти про Донбас, то, мабуть, і презирство. Причини цього відомі і не будемо на них зупинятись..
Ведучий, відомий в Ю-тьюбі, як Дурнєв, задає молодим жителям Донецька простенькі питання: що таке Донбас або хто такий Артьом? А вони цього не знають. Звичайно, показали не всіх, а лише тих, хто не зміг дати правильну відповідь. Але й таких багацько.Не треба думати, що в Києві діти розумніші. Інтелект видно по морді: хто пройде фейс-контроль, а хто й ні.
Лохонулись добре і самі ведучі. Слово "криївка" походить від слова критись і означає не землянку, а схрон чи бункер. В усякому разі саме в такому значенні воно зараз вживається. І, формально, бункер не є різновидом землянки, позаяк землянка лише частково знаходиться в землі, а бункер - повністю. Функціонально землянка призначається для життя в ній, а бункер - для схову.
Можна сказати, що за 20 років незалежності школярі і студенти отупіли. Можна, коли б сам не був свідком того, як на вступних екзаменах 1982 року до київського наргоспу одна дівчина не могла показати на карті Камчатку. А хлопці і дівчата, що закінчили рабфак чи щойно дембельнулись з армії, по всім показникам поступалися нам, вчорашнім десятикласникам. Так що особливо нічого не змінилось.
Звичайно, ідеологічні категорії 20 років тому знали краще, ніж зараз, але з того часу ідеологічні пріоритети змінилась. От Азаров вшановує пам'ять Героїв Крут. Але ж ті герої воювали за Україну, але проти Червоної армії. І УПА теж воювала проти Червоної армії, хоча головним чином проти військ НКВД, бо Червона армія була в цьому відношенні ненадійною - в ній служило багацько українців. То де ж логіка? Марно логіку шукати. От є в Києві пам'ятник Олені Телізі, є вулиці Теліги і Ольжича і це при тому, що мельниківці співробітничали на початковому етапі з гітлерівськими окупантами. А от бандерівцям, які вже 30 червня 1941 року проголосили незалежність України, і які з окупантами боролись, пам'ятників не ставлять. Мабуть тому і не ставлять, що і нинішній, і минулий, кучмівсько-ющенківський режими, відчувають духовну близкість до колаборантів, а не до борців за незалежність.

Коментарі

Популярні публікації