Сенсація!!! Відтворені справжні кордони Московії!
Ось тут http://politiko.ua/blogpost68188 мене запитали "З яких це пір "Велике князівство Руське" займає територію всієї України, а, Юрасю?" Що тут можна сказати... логіка людини, яка задає це питання зрозуміла. Ну що ж, спробую відповісти.
У «Описі подорожі до Московії»  німецького вченого 17 століття, Адама Олеарія, приводиться легенда: "у далекі часи прийшли на Москву мандрівники від Білого моря і принесли з собою "бєл-горюч" камінь Алатир. Камінь був розбитий на дев'ять частин.
По легенді в основі кордонів Московії лежать ці 9 осколків каменя Алатира. І поховані вони в стінах дев'яти міст: Москва, Коломна, Серпухов, Дмітров, Тула, Волоколамськ, Верєя, Наро - Фомінськ, Сергиїв Посад. Московити вірять, що немає на світі могутнішого оберега, ніж уламки Алатир-каменя, від війни і навали іноземців, а також від мору і інших злих бід".
Ну що ж... Залишилось тільки перенести ці 9 назв міст на мапу...
oleariy.JPG

І тут з`ясовується дуже цікава картина: історичні кордони Московії уміщаються в межах двох сучасних областей: Московської і Тульської.
Все інше "прісоєдінєно", або, іншими словами, "по-братськи" загарбано!
В 1547 році Великого Князя Московського Івана Грозного було короновано царем всєя Русії. Він мав повний титул: "Мы, великiй государь Иванъ, Божiею милостiю царь и великiй князь всеа Русiи, Владимирскiй, Московскiй, Новгородцкiй, Псковскiй, Резанскiй, Тверскiй, Югорскiй, Пермскiй, Вятцкiй, Болгарскiй и иныхъ".
Власне, в титулі царя перелічено всі етнічні території, що було включено до Московського Царства (Московітської Імперії).
Moskovia_AugsburgMatthaeusSeutter172040.jpg
Саме тому дуже цікаво було з`ясувати, наскільки малою є метрополія Московітської Імперії, а всі інші землі - є колонії (сучаної Россії) і насправді не є етнічними землями московитів та належать не їм, а корінним народам Росії!
То чи можемо ми називати Росією землі, розташовані за кордонами московської та тульскьої областей, раз ми не маємо права (за версією деяких рузкє-нациків) розповсюджувати назву Велике князівство Руське на территорію всієї України?:))

Коментарі

Популярні публікації