Антін Мухарський написав книжку у відповідь на творчість Олеся Бузини (ВІДЕО)


02 квітня 2013, Київ 07:32іо меню

Аудіо
Київ – У міжнародний день сміху письменник, актор та музикант Антін Мухарський презентував другу книжку з радикальною повістю «Смерть малороса або Ніч перед Трійцею». Її він присвятив творчості Олеся Бузини – письменника, автора книжки «Вурдалак Тарас Шевченко». Вкотре не обійшовшись без нецензурної лайки у текстах, Антін Мухарський на обкладинці книги поставив вікове обмеження 21+, пояснивши: триває ідеологічна боротьба і «Смерть малороса» – відповідь на неї. 

«Чорти у неприродній спосіб ґвалтують одного малоросійського письменника через його земні гріхи» – так одним реченням розповів Радіо Свобода про свою нову книгу письменник, музикант, актор Антін Мухарський під час презентації у Києво-Могилянській академії.

У центрі повісті «Смерть малороса або Ніч перед Трійцею» – людина, яка за сюжетом є публіцистом та знаним українофобом. За словами автора, той чимось схожий на відомого у вузьких колах Олеся Бузину, «творчість» якого і надихнула Мухарського вкотре взятися за літературне перо.

Скупив його книжки, прочитав то все і зрозумів, що реально проти України ведеться ідеологічна боротьба

«Раптом я наткнувся в інтернеті на якусь «фото-жабу», там, де малоросійські письменники пишуть відкритого листа Олесю Бузині у відповідь на його писання. Прочитав це, і воно якось відкоркувало мою зацікавленість до цього автора. Я пішов, скупив його книжки, прочитав то все і зрозумів, що реально проти України ведеться ідеологічна боротьба. Він просто сцить поміж очі, а українці то все ковтають, вмиваються. А треба вже лупасити у відповідь, тому що це реальна війна», – розповідає Мухарський.

Антін Мухарський під час презентації
Антін Мухарський під час презентації
​​
Позафракційний народний депутат та лідер мистецького об’єднання «Остання барикада» Олесь Доній на презентацію книги приніс пляшку безалкогольного пива, за допомогою якого у книзі ґвалтують прототипа Олеся Бузини – Лесика Білого. Депутат зізнається: читав книжку ще в рукописі і досі – під враженнями.

Мухарський і Доній з пивом
Мухарський і Доній з пивом
​​

«Такої огиди до персонажа, перегорнувши останню сторінку, я не відчував давно. Так познущатися над особою, схожою на Олеся Бузину, в якій хворій уяві це могло бути?» – по-доброму жартує він.

«Смерть малороса», каже Антін Мухарський, він написав за 10 днів і пригадує, що під час написання відчував себе лише медіумом, через якого хтось транслює текст. Полемізувати з Бузиною він вважає справою честі.

«Зараз, на мою думку, проходить чіткий фронт по Україні, зокрема, гуманітарний, політичний, культурологічний, економічний. Імперія знову веде наступ на Україну, причому веде це у лагідний спосіб. Така повзуча окупація відбувається. І ось Олесь Бузина виявився адептом цієї повзучої окупації, тому що обстоює оті ідеї азійщини, ті ідеї відродження імперії, проти якої я виступаю у своїй творчості», – пояснює Мухарський.


Закінчити «Смерть малороса» Антін Мухарський вирішив порадою усім українцям закопати імперський труп назавжди, вбивши перед тим йому у груди міцний осиковий кіл, а тоді подивитись навкруги, зітхнути з полегшенням, вклонитись мамі, дітям, майбутнім поколінням і будувати справжню вільну і щасливу державу. «Може, досить війн? – запитує Мухарський. – Може, досить крові? Не знаю, як вурдалакам, а мені – досить!»

Коментарі

Популярні публікації